רשלנות רפואית בלידה
נפגעת? מגיע לך פיצוי
להוכיח שהתקיימה רשלנות זה העיסוק שלנו
אם הייתה רשלנות בלידה שלך, נחשוף אותה
* בחינת המקרה וייעוץ ראשוני ללא עלות

עו"ד אלטמן, פוקס ושות'
דואגים לזכויות שלך
עיסוקנו ומומחיותינו, ייצוג נפגעי רשלנות רפואית
הוכחנו שהתקיימה רשלנות גם היכן שאחרים ויתרו
גובים שכר טרחה רק בסיום ההליך ורק אם נפסקו פיצויים

- משרד עורכי דין עם נסיון מצטבר של עשרות שנים ואלפי שעות דיונים מול המוסדות הרפואיים ומשרדנו מהמעטים בארץ שזכו בתביעת רשלנות רפואית בעליון
- אנו מקיימים קשרים והתייעצויות עם בכירי הרופאים והמומחים בישראל בתחום רפואת נשים, הריון ולידה
- במהלך השנים ניהלנו תיקי רשלנות רבים כנגד בתי החולים וקופות החולים בישראל ולקוחותינו פוצו עד היום במאות מיליוני שקלים
- אנו "נלחמים" בנחישות ובמיומנות כדי להבטיח לנפגעים פיצוי מקסימלי!
רשלנות בלידה

רשלנות בלידה - הפרעות נירולוגיות
הפרעה נוירולוגית משפיעות על מכלול חייו של הסובל וגורמת לנכות ומגבלה קשה. מצב רפואי זה נגרם כתוצאה מנזק מוחי שלעיתים מתפתח בשל כשל בניהול מהלך הלידה. הכשל גורם לירידה באספקת החמצן למוח עד שנוצרת פגיעה בלתי הפיכה ונכות קשה עמה יאלצו להתמודד הילד והוריו להמשך חייהם.
רשלנות וניהול כושל של מהלך הלידה יכולים לבוא לידי ביטוי גם בחוסר התייחסות לסימנים המעידים על מצוקת העובר. רשלנות שעלולה להוביל להולדת ילד הסובל מנזקים נוירולוגיים ובכלל זה שיתוק מוחין. במקרים קיצונים עשויה אף להוביל פטירת היילוד טרם הלידה או לאחריה.
כיום ישנם טיפולים רפואיים למניעת לידה מוקדמת או לכל הפחות לדחייתה וכן להגנה על העובר ומניעת נזקים במקרה שהלידה המוקדמת בלתי נמנעת. על הרופאים חלה חובה להיות ערים למצוקת העובר ולסימני מוניטור עוברי חשודים. בכל מצב בו עולה כי העובר במצוקה, יש לחלצו באופן מהיר על מנת למנוע היווצרות של נזק מוחי. במידה והצוות הרפואי לא היה ער לסימנים זו רשלנות.
דוגמה לרשלנות בניהול לידה
חילוץ מאוחר של יילוד בבית חולים, מדובר היה בלידה בשבוע 40 להיריון. היולדת עברה ניתוח קיסרי בלידה קודמת ובהיוועצות עם הצוות הרפואי הוחלט לתת ניסיון ללידה וגינלית. למרות שהלידה לא התקדמה והמוניטור העיד על סימני מצוקה אצל העובר, הצוות הרפואי התעכב בחילוץ העובר. ההחלטה להעביר את היולדת לניתוח קיסרי דחוף התקבלה באיחור שבגינו סובל היום הילד מנזק מוחי שהוביל לשיתוק מוחין.

רשלנות רפואית בלידה מוקדמת - עו"ד אלירן פוקס
מדוע צריך עורך דין לתביעת רשלנות?
כשל בניהול הלידה יכול להתבטא במגוון אופנים כפי שנציג בדוגמאות הקצרות להלן. העיסוק בתיקי רשלנות רפואית בלידה דורש שילוב של ידע משפטי לצד ידע רפואי רלוונטי נרחב. מומחיותו וניסיונו של עורך הדין מהווים פקטור המנבא הצלחה בהשגת פיצויים מקסימליים ללקוח.
במשרד עורכי דין אלטמן פוקס, אנו מספקים ייצוג משפטי מקצועי ואיכותי ללקוחותינו, הנשען על פרקטיקה מעשית בת עשרות שנות עבודה מצטברות של צוות המשרד בתחום הרשלנות הרפואית בכלל ובתחום הרשלנות רפואית בהריון ובלידה בפרט. אנו בעלי ניסיון רב שנים גם בייצוג הצד השני – עו"ד אלירן פוקס ייצג בעבר את הגופים הרפואיים, הנתבעים.
- אי זיהוי וטיפול בגורמי סיכון לשיתוק מוחין: על הצוות הרפואי המטפל במעקב ההיריון או הלידה מוטלת החובה לזהות ולטפל בגורמי סיכון העלולים להגביר את הסבירות להתפתחות נזק מוחי אצל העובר או היילוד. מצבים אלו כוללים עובר גדול, לידה מוקדמת, אם וולדנית שעברה לידות רבות, ניתוחים קיסריים קודמים או זיהומים אימהיים.
- ניהול שגוי של הריונות בסיכון גבוה: במקרה בו עולה חשד או שהיה צריך לעלות חשד להיריון הנמצא בסיכון, מכל סיבה, הצוות הרפואי מחוייב במעקב הדוק אחר היולדת, ניטור העובר ובדיקת מצבו והסיכון בו הוא מצוי באופן הדוק וקבלת החלטות מבעוד מועד על מנת לצמצם את הסיכון להתפתחות נזקים גופניים ולרבות נזק מוחי שעלול להוביל לשיתוק מוחין.
- אי ביצוע התערבויות בזמן: הצוות הרפואי חייב לזהות סימנים של מצוקה עוברית או סיבוכים במהלך הלידה. ולהגיב מיידית בהתערבויות מתאימות הכוללות חילוץ של עובר הנמצא במצוקה או טיפול בפרוטוקול ניהול לידה מוקדמת כדי להבטיח את בטיחות התינוק. רשלנות באי ביצוע התערבות רפואית נדרשת במועד, עלולות להוביל לנזקים אצל העובר. ככל שנגרם נזק גוף ליילוד או חלילה פטירה, מדובר במקרה בו ניתן לתבוע פיצוי במסגרת תביעת רשלנות רפואית.
- פרע כתפיים: כליאת כתפיים או פרע כתפיים (shoulder dystocia) היא מצב חירום מיילדותי, שבו לאחר יציאת הראש בתהליך הלידה נתקעת הכתף של העובר. המצב הזה מסוכן לעובר, ונדרשות מניפולציות כדי לחלצו בשלום ומהר ככל האפשר. הסיבוכים המוזכרים בספרות הם מגוּונים: החל מפגיעה במקלעת הזרוע, המביאה למצב שנקרא Erb's palsy, וכלה בתמותה. מצב זה מעלה גם סיכון להתפתחות נזק מוחי אצל העובר ככל שלא בוצעו הפעולות הנדרשות לשם חילוצו של העובר.
ניהול לא נכון של כליאת כתפיים שהוביל לנזק אצל היילוד לרבות פטירה, הינה מקרה שניתן לתבוע פיצוי במסגרת תביעת רשלנות רפואית. - שארית שליה (Retained Placenta): היא מצב שבו השליה לא נפלטת במלואה מהרחם לאחר הלידה, דבר שיכול להוביל לסיבוכים חמורים כמו זיהומים, דימומים חמורים, ואף סיבוכים נוספים לאם. רשלנות רפואית עלולה לגרום לשארית שליה במקרים בהם הטיפול אינו נכון או לא מספק.
חוסר זיהוי של שארית שליה: אי ביצוע בדיקות לאישור השליה נפלטה במלואה, כגון אולטרסאונד או בדיקה ידנית. חוסר במעקב אחר סימנים קליניים של שארית שליה, כמו דימום יתר או כאבים חריגים לאחר הלידה.
ניהול לא נכון של הלידה: אי מתן טיפול תרופתי לעידוד התכווצויות הרחם להוצאת השליה. אי ביצוע ניתוחים נדרשים להסרת שארית השליה, כאשר הטיפול התרופתי אינו מספק.
חוסר תגובה לתלונות המטופלת: התעלמות מתלונות המטופלת על כאבים, דימומים או סימני זיהום לאחר הלידה. אי הפניה למומחה או לבדיקות נוספות כאשר המטופלת מתלוננת על תסמינים חריגים לאחר הלידה.
במידה והתינוק סובל מנזק, או שחלילה נפטר יש לבחון האם התרחש כשל בניהול מהלך הלידה או ההיריון. יש לפנות לייעוץ משפטי מאנשי מקצוע המתמחים ברשלנות רפואית בלידה והריון בפרט.
דוגמאות לתיקי רשלנות רפואית שייצגנו
הולדת ילד עם תסמונת X שביר
בבדיקת סקר גנטי גילו נשאות אצל האם לתסמונת האיקס השביר. בשל רשלנות רפואית בהריון התוצאה לא נמסרה להורים וכתוצאה מכך נולד ילד הסובל מהתסמונת. במסגרת בדיקות בהיריון השני התגלה שהיא נשאית. האישה הפסיקה את ההיריון על מנת להימנע מלידת ילד נוסף הסובל מהתסמונת.
תסמונת גנטית הגורמת לגדילת יתר
בשל רשלנות רפואית במעקב הריון שהתבטאה בהתעלמות ממצא של הרחבת חדרי המוח. נולד ילד הסובל מתסמונת גדילת יתר – תסמונת בקוויט-וידמן. הממצא החשיד לתסמונת גנטית וחייב הפניה לבדיקות גנטית לרבות צ'יפ גנטי וריצוף אקסומי. הבדיקות הללו לא הוצעו לאם ולכן לא אובחנה התסמונת במהלך ההיריון.
ממומים גופניים בגפיים העליונות והתחתונות
במסגרת סקירת המערכות הפרטית שבוצעה לאשה, לא אותרו מומים פיסיים באצבעות הידיים והרגליים. בסקירת מערכות פרטית קיימת חובה לסגור את הגפיים העליונות והתחתונות לרבות כפות הידיים והרגליים. במקרה זה הדבר לא בוצע ולכן הגשנו תביעה רחבת היקף בעילת רשלנות רפואית בהריון כנגד הרופאים המעורבים.
הולדת ילד הסובל מתסמונת דאון
במסגרת בדיקות ההיריון פספס רופא מעקב ההיריון שביצע את סקירות המערכות שעברה האישה, ממצאים שככל שהיו מתגלים היו מעלים חשד לתסמונת דאון. הרופא למרבה הצער לא איתר סימנים אלו המכונים "סמנים רכים" וכתוצאה מכך נולד ילד עם תסמונת דאון. "פספוס" זו כמובן עילה לתביעת רשלנות רפואית.
אבחון שהוביל לתסחיף ריאתי
אבחון שגוי של חסימה בווריד עמוק (DVT) שהוביל לתסחיף ריאתי ונזקים לצמיתות, אצל צעירה לאחר היריון בגיל 30. הגשנו בשמה תביעה נגד בית חולים על רשלנות רפואית.
הולדת ילד הסובל ממום לב קשה
אצל המשפחה המטופלת במשרדנו, הייתה ידועה נשאות גנטית העלולה לגרום למומי לב קשים. למרות הידיעה על הנשאות הגנטית לא ניתנו להורים המלצות רפואיות מתחייבות ולכן נולד ילד הסובל ממום לב קשה הגורם לו לנכויות ומגבלות שישפיעו על כל מהלך חייו. תבענו את המוסד הרפואי על רשלנות רפואית בהריון.
תסמונת די ג'ורג'
במסגרת מעקב ההיריון בשל רשלנות רפואית לא אובחנו במסגרת בדיקת סקירת מערכות תסמינים המחשידים לקיומה של התסמונות. רשלנות רפואית נוספת היתה שרופאי מעקב ההיריון התעלמו מריבוי מי שפיר, המעלה חשד לקיומה של תסמונת גנטית ובשל כשלים אלו, נולדו 2 בנות הסובלת מתסמונת די ג'ורג'.
חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול
התובע נפגע בקרסול רגלו השמאלית ופנה לקבלת טיפול רפואי ב"שיבא". אחרי שאובחן שבר, הוא הועבר לניתוח לצורך קיבוע, אך במהלכו ביצעו הרופאים חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול. לאחר שהגשנו תביעה רשלנות רפואית בניתוח, ההליך הסתיים בפסק דין בבית המשפט מחוזי מרכז – לוד בפיצוי של 2.9 מיליון ש"ח.
מות עובר ברחם - לידה שקטה
בשנים האחרונות טיפלנו במקרים בהם התרחשה למרבה הצער לידה שקטה. מקרה שכזה, מעבר לאובדן העובר, עלול לגרום לנזקים קשים לאם ולאב, להתפתחות נזק נפשי ובית משפט בישראל מעניק במקרים כגון אלו פיצוי הולם במידה והוכח שהתקיימה רשלנות רפואית בהריון או רשלנות בלידה.
כשל באבחון הפרעת קצב
פטירתו של צעיר בן 28 מספר ימים לאחר חתונתו בחדר הכושר כתוצאה מאירוע לב. בשל רשלנות רפואית באבחון אצל הרופאים המטפלים שלו, לא אובחן שהוא נמצא בסיכון להתפתחות הפרעת קצב מסכנת חיים.
כשל במעקב לאחר ניתוח בריאטרי
תבענו בית חולים פרטי גדול ומוכר בעילה של רשלנות רפואית בניתוח, לאחר הניתוח הצוות התעלם מסימני זיהום שהתפתחו ושחרר את המטופל לביתו. סימני הזיהום החריפו והמטופל שב לבית החולים. אולם בשלב זה המצב היה גרוע מדי והצוות נאלץ לכרות את הקיבה. מדובר בפגיעה בעלת השלכות גופניות ותפקודיות קשות.
רשלנות רפואית במעקב היריון בסיכון
בהיריון קודם התרחשה לידה בשבוע 35. למרות זאת בהיריון הבא לא הושמה היולדת בסיכון. בהמשך ההיריון, למרות סימנים שכללו התפתחות צירים לא סדירים, לא פינו את היולדת לבית חולים. בנוסף, לא נתנו לה טיפול למניעת לידה מוקדמת ולא טיפול להגנה על העובר. הלידה התרחשה לבסוף בשבוע 30 והילוד נולד עם שיתוק מוחין.
חוסר התייחסות לפיגור בגדילת העובר
במהלך ההיריון לא התייחסו לכך שבמעקב הגדילה נראה שהתינוק קטן לשבוע בהיריון. כתוצאה מכך לא בוצע בירור המתחייב במצב כזה. למרות שבבדיקות חוזרות נצפתה החמרה בפיגור הגדילה, לא הופנתה היולדת לבית חולים. היולדת הגיע לבסוף באיחור רב לבית החולים. בשלב זה העובר כבר היה במצב חמור, הוא חולץ במהירות אולם סובל כיום משיתוק מוחין.
פטירת יילוד סמוך לאחר הלידה
למרות סימנים של מצוקה עוברית, לא הובהלה היולדת לחילוץ מידי של העובר וזאת בשל עומס בבית החולים. כאשר הועברה לניתוח קיסרי חירום, חולץ העובר במצב קשה ולמרות פעולות להצלתו, העובר נפטר. הגשנו תביעה על רשלנות רפואית בלידה.
פטירת יילוד כתוצאה מטיפול שגוי בפגייה
רשלנות רפואית בלידה, מדובר ביילוד שנולד בלידה מוקדמת ולכן הועבר לפגייה. למרות סימנים להתפתחות זיהום בגוף התינוק, לא ניתן טיפול מבעוד מועד ולמרבה הצער התינוק נפטר במהלך שהותו בפגייה.
הסבר כללי על רשלנות בלידה
בתיקים אותם אנו מנהלים, אנו עדים לכשלים במסגרת ניהול הלידה ובין היתר נציין את אלו:
- פענוח שגוי או היעדר התייחסות לתרשים המוניטור העוברי: מרגע שנכנסת אשה ללידה בבית החולים, לפי נהלי משרד הבריאות עליה להיות מנוטרת במוניטור עוברי באופן רציף עד ללידת הילד.
רשלנות רפואית בלידה יכולה להיות גם היעדר התייחסות או התייחסות שגויה לתרשים המוניטור של העובר, עלולה להוביל להחמצת סימני מצוקה של העובר וכתוצאה מכך לחילוץ מאוחר שלו לאחר שסבל מחוסר אספקת חמצן בגינה נגרם נזק מוחי. - שימוש לא נכון במכשירי לידה: כשלון בפעולת ואקום לחילוץ העובר או שימוש כושל במלקחיים (בהם פחות נפוץ להשתמש בימינו) עלול גם הוא לעכב את חילוץ העובר ולהוביל לחילוץ מאוחר לאחר שנגרם נזק מוחי. שימוש לא נכון במכשירים אלו כשלעצמו עלול לגרום לנזקים אצל העובר.
- היעדר התייחסות למצבים הדורשים חילוץ מהיר של העובר: תגובות שגויות למצבי חירום מיילדותיים, כגון צניחת חבל טבור או היפרדות שליה, עלולה לגרום לסיבוכי לידה חמורים, כולל נזק מוחי ושיתוק מוחין.
- ניהול שגוי של התקדמות הלידה: שגיאות בניהול התקדמות הלידה, לרבות אי זיהוי לידה שנתקעה, שימוש לא הולם בתרופות מעוררות לידה או לידה ממושכת ללא התערבויות מתאימות, יכולות לתרום לתוצאות שליליות הן לאם והן לתינוק. ניהול לא הולם של הלידה עלול לגרום לטראומה מלידה ולמצבים ארוכי טווח כמו שיתוק מוחין.
- 5. טיפול לא הולם לאחר הלידה: רשלנות בלידה משתרעת מעבר לחדר הלידה וכוללת טיפול ביילוד לאחר הלידה. אי זיהוי וטיפול מיידי בסימנים של סיבוכים הקשורים ללידה, כגון אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית (HIE) או זיהומים ביילודים, עלול להוביל לנכויות ארוכות טווח כמו שיתוק מוחין במידה ואינם מטופלים.
- טיפול שגוי באשה הנמצאת בסיכון ללידה מוקדמת: אצל אשה שאובחן קיצור או מחיקת צוואר רחם במעקב היריון, להיות מופנית למעקב היריון בסיכון, לתת טיפול מתאים למניעת אפשרות ללידה מוקדמת ובמידה והלידה המוקדמת בלתי נמנעת, לתת טיפול מתאים להגנה על העובר הכולל טיפול להבשלת הריאות, מעכבי לידה מוקדמת, ומגנזיום שהינה תרופה המגינה על מוח העובר ויש בה כדי להפחית את הסיכון לשיתוק מוחין.