רשלנות רפואית בלידה

נפגעת? מגיע לך פיצוי

להוכיח שהתקיימה רשלנות זה העיסוק שלנו

אם הייתה רשלנות בלידה שלך, נחשוף אותה

* בחינת המקרה וייעוץ ראשוני ללא עלות

עורכי דין רשלנות רפואית

עו"ד אלטמן, פוקס ושות'

דואגים לזכויות שלך

עיסוקנו ומומחיותינו, ייצוג נפגעי רשלנות רפואית

הוכחנו שהתקיימה רשלנות גם היכן שאחרים ויתרו

גובים שכר טרחה רק בסיום ההליך ורק אם נפסקו פיצויים

נכללים ברשימת עורכי הדין היוקרתית של duns 100

רשלנות בלידה

רשלנות רפואית בלידה

רשלנות בלידה - הפרעות נירולוגיות

הפרעה נוירולוגית משפיעות על מכלול חייו של הסובל וגורמת לנכות ומגבלה קשה. מצב רפואי זה נגרם כתוצאה מנזק מוחי שלעיתים מתפתח בשל כשל בניהול מהלך הלידה. הכשל גורם לירידה באספקת החמצן למוח עד שנוצרת פגיעה בלתי הפיכה ונכות קשה עמה יאלצו להתמודד הילד והוריו להמשך חייהם.

רשלנות וניהול כושל של מהלך הלידה יכולים לבוא לידי ביטוי גם בחוסר התייחסות לסימנים המעידים על מצוקת העובר. רשלנות שעלולה להוביל להולדת ילד הסובל מנזקים נוירולוגיים ובכלל זה שיתוק מוחין. במקרים קיצונים עשויה אף להוביל פטירת היילוד טרם הלידה או לאחריה.

כיום ישנם טיפולים רפואיים למניעת לידה מוקדמת או לכל הפחות לדחייתה וכן להגנה על העובר ומניעת נזקים במקרה שהלידה המוקדמת בלתי נמנעת. על הרופאים חלה חובה להיות ערים למצוקת העובר ולסימני מוניטור עוברי חשודים. בכל מצב בו עולה כי העובר במצוקה, יש לחלצו באופן מהיר על מנת למנוע היווצרות של נזק מוחי. במידה והצוות הרפואי לא היה ער לסימנים זו רשלנות.

דוגמה לרשלנות בניהול לידה

חילוץ מאוחר של יילוד בבית חולים, מדובר היה בלידה בשבוע 40 להיריון. היולדת עברה ניתוח קיסרי בלידה קודמת ובהיוועצות עם הצוות הרפואי הוחלט לתת ניסיון ללידה וגינלית. למרות שהלידה לא התקדמה והמוניטור העיד על סימני מצוקה אצל העובר, הצוות הרפואי התעכב בחילוץ העובר. ההחלטה להעביר את היולדת לניתוח קיסרי דחוף התקבלה באיחור שבגינו סובל היום הילד מנזק מוחי שהוביל לשיתוק מוחין.

רשלנות רפואית לידה

נפגעת? נדאג לזכויותיך 

אם התקיימה רשלנות נחשוף אותה

אנחנו כאן בשבילך

רשלנות רפואית בלידה מוקדמת - עו"ד אלירן פוקס

מדוע צריך עורך דין לתביעת רשלנות?

כשל בניהול הלידה יכול להתבטא במגוון אופנים כפי שנציג בדוגמאות הקצרות להלן. העיסוק בתיקי רשלנות רפואית בלידה דורש שילוב של ידע משפטי לצד ידע רפואי רלוונטי נרחב. מומחיותו וניסיונו של עורך הדין מהווים פקטור המנבא הצלחה בהשגת פיצויים מקסימליים ללקוח.
במשרד עורכי דין אלטמן פוקס, אנו מספקים ייצוג משפטי מקצועי ואיכותי ללקוחותינו, הנשען על פרקטיקה מעשית בת עשרות שנות עבודה מצטברות של צוות המשרד בתחום הרשלנות הרפואית בכלל ובתחום הרשלנות רפואית בהריון ובלידה בפרט. אנו בעלי ניסיון רב שנים גם בייצוג הצד השני – עו"ד אלירן פוקס ייצג בעבר את הגופים הרפואיים, הנתבעים.

  1. אי זיהוי וטיפול בגורמי סיכון לשיתוק מוחין: על הצוות הרפואי המטפל במעקב ההיריון או הלידה מוטלת החובה לזהות ולטפל בגורמי סיכון העלולים להגביר את הסבירות להתפתחות נזק מוחי אצל העובר או היילוד. מצבים אלו כוללים עובר גדול, לידה מוקדמת, אם וולדנית שעברה לידות רבות, ניתוחים קיסריים קודמים או זיהומים אימהיים. 
  2. ניהול שגוי של הריונות בסיכון גבוה: במקרה בו עולה חשד או שהיה צריך לעלות חשד להיריון הנמצא בסיכון, מכל סיבה, הצוות הרפואי מחוייב במעקב הדוק אחר היולדת, ניטור העובר ובדיקת מצבו והסיכון בו הוא מצוי באופן הדוק וקבלת החלטות מבעוד מועד על מנת לצמצם את הסיכון להתפתחות נזקים גופניים ולרבות נזק מוחי שעלול להוביל לשיתוק מוחין. 
  1. אי ביצוע התערבויות בזמן: הצוות הרפואי חייב לזהות סימנים של מצוקה עוברית או סיבוכים במהלך הלידה. ולהגיב מיידית בהתערבויות מתאימות הכוללות חילוץ של עובר הנמצא במצוקה או טיפול בפרוטוקול ניהול לידה מוקדמת כדי להבטיח את בטיחות התינוק. רשלנות באי ביצוע התערבות רפואית נדרשת במועד, עלולות להוביל לנזקים אצל העובר. ככל שנגרם נזק גוף ליילוד או חלילה פטירה, מדובר במקרה בו ניתן לתבוע פיצוי במסגרת תביעת רשלנות רפואית. 
  1. פרע כתפיים: כליאת כתפיים או פרע כתפיים (shoulder dystocia) היא מצב חירום מיילדותי, שבו לאחר יציאת הראש בתהליך הלידה נתקעת הכתף של העובר. המצב הזה מסוכן לעובר, ונדרשות מניפולציות כדי לחלצו בשלום ומהר ככל האפשר. הסיבוכים המוזכרים בספרות הם מגוּונים: החל מפגיעה במקלעת הזרוע, המביאה למצב שנקרא Erb's palsy, וכלה בתמותה. מצב זה מעלה גם סיכון להתפתחות נזק מוחי אצל העובר ככל שלא בוצעו הפעולות הנדרשות לשם חילוצו של העובר. 
    ניהול לא נכון של כליאת כתפיים שהוביל לנזק אצל היילוד לרבות פטירה, הינה מקרה שניתן לתבוע פיצוי במסגרת תביעת רשלנות רפואית.
  2. שארית שליה (Retained Placenta): היא מצב שבו השליה לא נפלטת במלואה מהרחם לאחר הלידה, דבר שיכול להוביל לסיבוכים חמורים כמו זיהומים, דימומים חמורים, ואף סיבוכים נוספים לאם. רשלנות רפואית עלולה לגרום לשארית שליה במקרים בהם הטיפול אינו נכון או לא מספק.
    חוסר זיהוי של שארית שליה: אי ביצוע בדיקות לאישור השליה נפלטה במלואה, כגון אולטרסאונד או בדיקה ידנית. חוסר במעקב אחר סימנים קליניים של שארית שליה, כמו דימום יתר או כאבים חריגים לאחר הלידה.
    ניהול לא נכון של הלידהאי מתן טיפול תרופתי לעידוד התכווצויות הרחם להוצאת השליה. אי ביצוע ניתוחים נדרשים להסרת שארית השליה, כאשר הטיפול התרופתי אינו מספק.
    חוסר תגובה לתלונות המטופלתהתעלמות מתלונות המטופלת על כאבים, דימומים או סימני זיהום לאחר הלידה. אי הפניה למומחה או לבדיקות נוספות כאשר המטופלת מתלוננת על תסמינים חריגים לאחר הלידה.

    במידה והתינוק סובל מנזק, או שחלילה נפטר יש לבחון האם התרחש כשל בניהול מהלך הלידה או ההיריון. יש לפנות לייעוץ משפטי מאנשי מקצוע המתמחים ברשלנות רפואית בלידה והריון בפרט. 

דוגמאות לתיקי רשלנות רפואית שייצגנו

הסבר כללי על רשלנות בלידה

בתיקים אותם אנו מנהלים, אנו עדים לכשלים במסגרת ניהול הלידה ובין היתר נציין את אלו:

  1. פענוח שגוי או היעדר התייחסות לתרשים המוניטור העוברי: מרגע שנכנסת אשה ללידה בבית החולים, לפי נהלי משרד הבריאות עליה להיות מנוטרת במוניטור עוברי באופן רציף עד ללידת הילד.
    רשלנות רפואית בלידה יכולה להיות גם היעדר התייחסות או התייחסות שגויה לתרשים המוניטור של העובר, עלולה להוביל להחמצת סימני מצוקה של העובר וכתוצאה מכך לחילוץ מאוחר שלו לאחר שסבל מחוסר אספקת חמצן בגינה נגרם נזק מוחי.
  2. שימוש לא נכון במכשירי לידה: כשלון בפעולת ואקום לחילוץ העובר או שימוש כושל במלקחיים (בהם פחות נפוץ להשתמש בימינו) עלול גם הוא לעכב את חילוץ העובר ולהוביל לחילוץ מאוחר לאחר שנגרם נזק מוחי. שימוש לא נכון במכשירים אלו כשלעצמו עלול לגרום לנזקים אצל העובר.
  1. היעדר התייחסות למצבים הדורשים חילוץ מהיר של העובר: תגובות שגויות למצבי חירום מיילדותיים, כגון צניחת חבל טבור או היפרדות שליה, עלולה לגרום לסיבוכי לידה חמורים, כולל נזק מוחי ושיתוק מוחין.
  1. ניהול שגוי של התקדמות הלידה: שגיאות בניהול התקדמות הלידה, לרבות אי זיהוי לידה שנתקעה, שימוש לא הולם בתרופות מעוררות לידה או לידה ממושכת ללא התערבויות מתאימות, יכולות לתרום לתוצאות שליליות הן לאם והן לתינוק. ניהול לא הולם של הלידה עלול לגרום לטראומה מלידה ולמצבים ארוכי טווח כמו שיתוק מוחין.
  1. 5. טיפול לא הולם לאחר הלידה: רשלנות בלידה משתרעת מעבר לחדר הלידה וכוללת טיפול ביילוד לאחר הלידה. אי זיהוי וטיפול מיידי בסימנים של סיבוכים הקשורים ללידה, כגון אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית (HIE) או זיהומים ביילודים, עלול להוביל לנכויות ארוכות טווח כמו שיתוק מוחין במידה ואינם מטופלים.
  1. טיפול שגוי באשה הנמצאת בסיכון ללידה מוקדמת: אצל אשה שאובחן קיצור או מחיקת צוואר רחם במעקב היריון, להיות מופנית למעקב היריון בסיכון, לתת טיפול מתאים למניעת אפשרות ללידה מוקדמת ובמידה והלידה המוקדמת בלתי נמנעת, לתת טיפול מתאים להגנה על העובר הכולל טיפול להבשלת הריאות, מעכבי לידה מוקדמת, ומגנזיום שהינה תרופה המגינה על מוח העובר ויש בה כדי להפחית את הסיכון לשיתוק מוחין.

נפגעת? נדאג לזכויותיך 

אם התקיימה רשלנות נחשוף אותה

אנחנו כאן בשבילך
דילוג לתוכן