רשלנות רפואית קרע בלידה
נגרם לך קרע? כנראה מגיע לך פיצוי
רשלנות רפואית זה העיסוק שלנו כבר שני עשורים
אם הייתה רשלנות נחשוף אותה
* בחינת המקרה וייעוץ ראשוני ללא עלות

עו"ד אלטמן, פוקס ושות'
דואגים לזכויות שלך
עיסוקנו ומומחיותינו, ייצוג נפגעי רשלנות רפואית
הוכחנו שהתקיימה רשלנות גם היכן שאחרים ויתרו
גובים שכר טרחה רק בסיום ההליך ורק אם נפסקו פיצויים

- עשרות שנות ניסיון משפטי מצטבר בתיקי רשלנות רפואית ושעות מו"מ רבות עם המוסדות הרפואיים הנתבעים, בתיקי רשלנות בהריון בפרט
- אנו מקיימים קשרים והתייעצויות עם בכירי הרופאים והמומחים בישראל בתחום רפואת נשים, הריון ולידה
- במהלך השנים ניהלנו תיקי רשלנות רבים כנגד בתי החולים וקופות החולים בישראל ולקוחותינו פוצו עד היום במאות מיליוני שקלים
- תיקי רשלנות רבים מסתיימים בפשרה, אנו מתפשרים רק כשלדעתנו הפיצוי מותאם לנזק. אנו מהבודדים שזכו בתביעת רשלנות בעליון וזאת לאחר שלא הסכמנו לפיצוי שהציע בית החולים.
דרגת הקרע בלידה

קרע פריאנלי - רשלנות בלידה
בהתאם להגדרת נייר העמדה של איגוד המיילדות והגניקולוגיה, קרע מיילדותי בדרגה 3 ו – 4 הנגרם במהלך לידה מוגדר כקרע חיץ הנקבים המערב את שרירי סוגר פי הטבעת.
קרע מיילדותי הינו דבר שכיח המתרחש לעתים במהלך לידה, אולם קרע בדרגה 3 ו – 4 הינו קרע בר מניעה. על הצוות הרפואי המלווה את הלידה לנקוט בפעולות רפואיות נדרשות על מנת להגן בכל מחיר על היולדת על מנת למנוע אותו, מאחר שמדובר בקרע בעל השלכות משמעותיות ומהותיות על חיי האישה.
קרע שכזה עלול לגרום לנכות משמעותית ולרבות, אי שליטה על הסוגרים, בריחת צואה ושתן, בריחת גזים, פגיעה בחיי המין, פגיעה באפשרות עתידית להרות וללדת.
דוגמה לתביעה בגין קרע בלידה
תביעה נגד בית חולים בבעלות ממשלתית הסתיימה בפיצוי של 1,000,000 ₪.
מדובר באשה שסבלה מקרע פריאנלי בדרגה 4 לאחר לידה, בעקבות רשלנות רפואית בניהול הלידה. למרות שהתנאים הרפואיים במהלך הלידה חייבו ביצוע חתך חיץ (אפיזיוטומיה) טרם חילוץ היילוד, הצוות הרפואי לא ביצע זאת ובית המשפט קבע הקרע בלידה נגרם כתוצאה מרשלנות של הצוות הרפואי.
לאחר מו"מ בין הצדדים הסתיים התיק בהסדר פשרה כנגד תשלום פיצוי בסך 1 מיליון ש"ח.

באילו מקרים קרע פריאנלי יחשב כרשלנות - עו"ד אוהד אלטמן
האם צריך עורך דין לתביעה כזו?
כשל בניהול הלידה יכול להתבטא במגוון. העיסוק בתיקי רשלנות רפואית בלידה דורש שילוב של ידע משפטי לצד ידע רפואי רלוונטי נרחב. מומחיותו וניסיונו של עורך הדין מהווים פקטור המנבא הצלחה בהשגת פיצויים מקסימליים ללקוח.
במשרד עורכי דין אלטמן פוקס, אנו מספקים ייצוג משפטי מקצועי ואיכותי ללקוחותינו, הנשען על פרקטיקה מעשית בת עשרות שנות עבודה מצטברות של צוות המשרד בתחום הרשלנות הרפואית בכלל ובתחום הרשלנות רפואית בהריון ובלידה בפרט. אנו בעלי ניסיון רב שנים גם בייצוג הצד השני – עו"ד אלירן פוקס ייצג בעבר את הגופים הרפואיים, הנתבעים.
על מנת למנוע את היווצרות הקרע במהלך הלידה, ראשית על הצוות הרפואי לקבוע האם היולדת נמצאת בסיכון להתפתחות קרע. יולדות שלהן זו הלידה הראשונה (מבכירות) מצויות בסיכון רב יותר להיווצרות הקרע, יולדות שנושאות עובר גדול, יולדות שסובלות מסכרת היריון, יולדות במשקל יתר, יולדות שעברו לידה מכשירנית ויולדות שהשלב השני של הלידה (מרגע שהגיעו לפתיחה מלאה) נמשך זמן רב).
בהתאם לכללים הרפואים בישראל, על המיילדת לנקוט הגנה פעילה על היולדת במהלך השלב השני של הלידה ובין היתר להבחין האם ישנם סימנים להתפתחות הקרע ולנקוט בצעדים למניעתו. כך לדוגמא, ככל שיש סיכון להתפתחות הקרע, בצוע נכון של חתך חיץ (אפיזיוטומיה) באופן יזום ונכון (מדיולטראלי) יש בו כדי למנוע את הקרע באופן בלתי מבוקר ומסוכן.
כמו כן, על הצוות הרפואי להתייחס למנח הראש של העובר, להבין האם מצג העובר והמנח שלו מתאים ללידה לדנית, והאם היולדת מצויה בסיכון לאור גורמים אלו.
דוגמאות לתיקי רשלנות רפואית בהם ייצגנו
הולדת ילד עם תסמונת X שביר
בבדיקת סקר גנטי גילו נשאות אצל האם לתסמונת האיקס השביר. בשל רשלנות רפואית בהריון התוצאה לא נמסרה להורים וכתוצאה מכך נולד ילד הסובל מהתסמונת. במסגרת בדיקות בהיריון השני התגלה שהיא נשאית. האישה הפסיקה את ההיריון על מנת להימנע מלידת ילד נוסף הסובל מהתסמונת.
תסמונת גנטית הגורמת לגדילת יתר
בשל רשלנות רפואית במעקב הריון שהתבטאה בהתעלמות ממצא של הרחבת חדרי המוח. נולד ילד הסובל מתסמונת גדילת יתר – תסמונת בקוויט-וידמן. הממצא החשיד לתסמונת גנטית וחייב הפניה לבדיקות גנטית לרבות צ'יפ גנטי וריצוף אקסומי. הבדיקות הללו לא הוצעו לאם ולכן לא אובחנה התסמונת במהלך ההיריון.
ממומים גופניים בגפיים העליונות והתחתונות
במסגרת סקירת המערכות הפרטית שבוצעה לאשה, לא אותרו מומים פיסיים באצבעות הידיים והרגליים. בסקירת מערכות פרטית קיימת חובה לסגור את הגפיים העליונות והתחתונות לרבות כפות הידיים והרגליים. במקרה זה הדבר לא בוצע ולכן הגשנו תביעה רחבת היקף בעילת רשלנות רפואית בהריון כנגד הרופאים המעורבים.
הולדת ילד הסובל מתסמונת דאון
במסגרת בדיקות ההיריון פספס רופא מעקב ההיריון שביצע את סקירות המערכות שעברה האישה, ממצאים שככל שהיו מתגלים היו מעלים חשד לתסמונת דאון. הרופא למרבה הצער לא איתר סימנים אלו המכונים "סמנים רכים" וכתוצאה מכך נולד ילד עם תסמונת דאון. "פספוס" זו כמובן עילה לתביעת רשלנות רפואית.
אבחון שהוביל לתסחיף ריאתי
אבחון שגוי של חסימה בווריד עמוק (DVT) שהוביל לתסחיף ריאתי ונזקים לצמיתות, אצל צעירה לאחר היריון בגיל 30. הגשנו בשמה תביעה נגד בית חולים על רשלנות רפואית.
הולדת ילד הסובל ממום לב קשה
אצל המשפחה המטופלת במשרדנו, הייתה ידועה נשאות גנטית העלולה לגרום למומי לב קשים. למרות הידיעה על הנשאות הגנטית לא ניתנו להורים המלצות רפואיות מתחייבות ולכן נולד ילד הסובל ממום לב קשה הגורם לו לנכויות ומגבלות שישפיעו על כל מהלך חייו. תבענו את המוסד הרפואי על רשלנות רפואית בהריון.
תסמונת די ג'ורג'
במסגרת מעקב ההיריון בשל רשלנות רפואית לא אובחנו במסגרת בדיקת סקירת מערכות תסמינים המחשידים לקיומה של התסמונות. רשלנות רפואית נוספת היתה שרופאי מעקב ההיריון התעלמו מריבוי מי שפיר, המעלה חשד לקיומה של תסמונת גנטית ובשל כשלים אלו, נולדו 2 בנות הסובלת מתסמונת די ג'ורג'.
חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול
התובע נפגע בקרסול רגלו השמאלית ופנה לקבלת טיפול רפואי ב"שיבא". אחרי שאובחן שבר, הוא הועבר לניתוח לצורך קיבוע, אך במהלכו ביצעו הרופאים חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול. לאחר שהגשנו תביעה רשלנות רפואית בניתוח, ההליך הסתיים בפסק דין בבית המשפט מחוזי מרכז – לוד בפיצוי של 2.9 מיליון ש"ח.
מות עובר ברחם - לידה שקטה
בשנים האחרונות טיפלנו במקרים בהם התרחשה למרבה הצער לידה שקטה. מקרה שכזה, מעבר לאובדן העובר, עלול לגרום לנזקים קשים לאם ולאב, להתפתחות נזק נפשי ובית משפט בישראל מעניק במקרים כגון אלו פיצוי הולם במידה והוכח שהתקיימה רשלנות רפואית בהריון או רשלנות בלידה.
כשל באבחון הפרעת קצב
פטירתו של צעיר בן 28 מספר ימים לאחר חתונתו בחדר הכושר כתוצאה מאירוע לב. בשל רשלנות רפואית באבחון אצל הרופאים המטפלים שלו, לא אובחן שהוא נמצא בסיכון להתפתחות הפרעת קצב מסכנת חיים.
כשל במעקב לאחר ניתוח בריאטרי
תבענו בית חולים פרטי גדול ומוכר בעילה של רשלנות רפואית בניתוח, לאחר הניתוח הצוות התעלם מסימני זיהום שהתפתחו ושחרר את המטופל לביתו. סימני הזיהום החריפו והמטופל שב לבית החולים. אולם בשלב זה המצב היה גרוע מדי והצוות נאלץ לכרות את הקיבה. מדובר בפגיעה בעלת השלכות גופניות ותפקודיות קשות.
רשלנות רפואית במעקב היריון בסיכון
בהיריון קודם התרחשה לידה בשבוע 35. למרות זאת בהיריון הבא לא הושמה היולדת בסיכון. בהמשך ההיריון, למרות סימנים שכללו התפתחות צירים לא סדירים, לא פינו את היולדת לבית חולים. בנוסף, לא נתנו לה טיפול למניעת לידה מוקדמת ולא טיפול להגנה על העובר. הלידה התרחשה לבסוף בשבוע 30 והילוד נולד עם שיתוק מוחין.
חוסר התייחסות לפיגור בגדילת העובר
במהלך ההיריון לא התייחסו לכך שבמעקב הגדילה נראה שהתינוק קטן לשבוע בהיריון. כתוצאה מכך לא בוצע בירור המתחייב במצב כזה. למרות שבבדיקות חוזרות נצפתה החמרה בפיגור הגדילה, לא הופנתה היולדת לבית חולים. היולדת הגיע לבסוף באיחור רב לבית החולים. בשלב זה העובר כבר היה במצב חמור, הוא חולץ במהירות אולם סובל כיום משיתוק מוחין.
פטירת יילוד סמוך לאחר הלידה
למרות סימנים של מצוקה עוברית, לא הובהלה היולדת לחילוץ מידי של העובר וזאת בשל עומס בבית החולים. כאשר הועברה לניתוח קיסרי חירום, חולץ העובר במצב קשה ולמרות פעולות להצלתו, העובר נפטר. הגשנו תביעה על רשלנות רפואית בלידה.
פטירת יילוד כתוצאה מטיפול שגוי בפגייה
רשלנות רפואית בלידה, מדובר ביילוד שנולד בלידה מוקדמת ולכן הועבר לפגייה. למרות סימנים להתפתחות זיהום בגוף התינוק, לא ניתן טיפול מבעוד מועד ולמרבה הצער התינוק נפטר במהלך שהותו בפגייה.
הסבר כללי על רשלנות רפואית שהובילה לקרע בלידה
בתיקים אותם אנו מנהלים, אנו עדים לכשלים במסגרת ניהול הלידה ובין היתר עקב:
במקרים מסויימים ישנם התוויות נגד ללידה מכשירנית (באמצעות וואקום או מלקחיים) ובמידה שאצל היולדת ישנה התווית נגד ללידה מכשירנית אולם היא בכל זאת בוצעה והתרחש קרע בדרגה 3 ן – 4 מדובר בכשל רפואי חמור בגינו ניתן לתבוע.
ככל שהקרע התרחש, ישנה חשיבות מכרעת לתיקונו בניתוח על ידי מנתח מתאים בעל התמחות בניתוחים ספציפיים אלו. על הצוות הרפואי החובה לזהות התרחשות הקרע ולזמן את הרופא המתאים והבכיר ביותר על מנת לתקנו בחדר ניתוח.
ככל שנגרם ליולדת קרע בדרגה 3 ו – 4 בגינן נגרם לה נזק, יש חובה לבחון את המהלך הרפואי ובתוך כך האם נפל כשל במהלך ההגנה המתחייבת למניעת הקרעים והאם לאחר שהקרע התרחש ננקטו הפעולות הרפואיות המתחייבות והוא תוקן באופן ראוי.
משרדנו מטפל במספר תביעות לא מבוטל שעניינן קרע מיילדותי בדרגה 3 ו -4. בשל אופיין, כיום אנו מגישים תביעות כאלו לבית המשפט המחוזי (לשם מוגשות תביעות המעורכות בפיצוי של למעלה מ – 2.5 מיליון ₪).
אנו ממליצים לאשה שלמרבה הצער חוותה קרע שכזה במהלך לידה, לפנות ולבחון זכאותה לפיצוי משמעותי.