רשלנות רפואית תסמונת דאון

פיצוי גבוה במקרה רשלנות

להוכיח שהתקיימה רשלנות זה העיסוק שלנו כבר שני עשורים

צרו קשר ונגן על הזכויות שלכם

* בחינת המקרה וייעוץ ראשוני ללא עלות

עורכי דין רשלנות רפואית

עו"ד אלטמן, פוקס ושות'

דואגים לזכויות שלך

עיסוקנו ומומחיותינו, ייצוג נפגעי רשלנות רפואית

הוכחנו שהתקיימה רשלנות גם היכן שאחרים ויתרו

גובים שכר טרחה רק בסיום ההליך ורק אם נפסקו פיצויים

נכללים ברשימת עורכי הדין היוקרתית של duns 100

אי גילוי תסמונת דאון

רשלנות רפואית תסמונת דאון

הולדת ילד עם תסמונת דאון

במסגרת בדיקות ההיריון פספס רופא מעקב ההיריון שביצע את סקירות המערכות שעברה האשה ממצאים שככל שהיו מתגלים היו מעלים חשד לתסמונת דאון. הרופא למרבה הצער לא איתר סימנים אלו המכונים "סמנים רכים" וכתוצאה מכך נולד ילד עם תסמונת דאון.

בכל מקרה של ילד הנולד ואובחן שהוא סובל מתסמונת גנטית או ישנו חשד לכך, יכולת האבחון בימינו גבוהה מאוד וניתן לגלות את רובן המכריע של התסמונות הגנטיות. נדרש בירור משפטי לבחינת האם ניתן וצריך היה לגלות את המום במסגרת ההיריון או אפילו עוד לפני הכניסה להיריון.

משמעותה של רשלנות רפואית באבחון תסמונת דאון

ילדים הסובלים מתסמונת זו, עלולים לחוות עיכובים התפתחותיים ומוגבלות אינטלקטואלית, לצד מאפיינים פיזיים דוגמת שריר נמוך, גוון ופרופיל פנים שטוח.

רשלנות רפואית באבחון תסמונת דאון

נפגעת? נדאג לזכויותיך 

אם התקיימה רשלנות נחשוף אותה

אנחנו כאן בשבילך

הולדת ילד עם תסמונת דאון - מתי ניתן לתבוע?

תסמונת דאון היא אחת התסמונות הגנטיות השכיחות ביותר וגורמת למגוון רחב של הפרעות פיזיות והתפתחותיות. האבחון המוקדם של תסמונת דאון חשוב ביותר, שכן הוא מאפשר להורים להתכונן ולהיערך ללידת ילד עם צרכים מיוחדים, וכן לשקול את האפשרות של הפסקת הריון במקרה הצורך. כאשר מתרחש כשל באבחון תסמונת דאון במהלך ההיריון, ייתכן שקיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית. מקרים לדוגמה:

אי הצעת בדיקות גנטיות מתאימות, במסגרת מעקב ההיריון, יש להציע להורים לבצע בדיקות גנטיות כמו בדיקת NIPT, בדיקת מי שפיר או סיסי שליה. אם הרופא לא הציע את הבדיקות הנדרשות, ניתן לראות בכך רשלנות רפואית.

פענוח שגוי של בדיקות גנטיות אם הבדיקות בוצעו אך פוענחו בצורה שגויה, כך שנוצר מצג שווא כאילו הבדיקות תקינות, מדובר ברשלנות. פענוח שגוי יכול להוביל לאי גילוי מוקדם של תסמונת דאון ולהימנע מקבלת החלטות מושכלות.

אי יידוע ההורים על אפשרות לבצע בדיקות נוספות, כאשר תוצאות בדיקות הסקר הביוכימי או בדיקות אחרות מעלות חשד לתסמונת דאון, הרופא חייב ליידע את ההורים על האפשרות לבצע בדיקות נוספות לשם שלילת החשד. אם הרופא לא עשה זאת, מדובר ברשלנות רפואית.

אי הפניה לייעוץ גנטי במקרים בהם יש חשד לתסמונת גנטית כמו תסמונת דאון, יש להפנות את ההורים לייעוץ גנטי מקצועי. ייעוץ כזה מספק להורים מידע מקיף על ההשלכות האפשריות של התסמונת ועל האפשרויות העומדות בפניהם.

אי ביצוע בדיקות סקר גנטי לפני ההיריון או בתחילתו. בדיקות סקר גנטי מוקדמות יכולות לזהות נשאות לתסמונת גנטית כמו תסמונת דאון. אם הרופא לא הפנה את ההורים לביצוע בדיקות אלו, ונולד ילד עם תסמונת דאון, מדובר ברשלנות רפואית.

דוגמה לרשלנות באבחון תסמונות

במהלך ההיריון, עברה אישה בת 32 בדיקות סקר שגרתיות שמטרתן לזהות מצבים גנטיים ותסמונות עובריות. בדיקות אלו נועדו לספק להורים מידע על הסיכונים והאפשרויות העומדות בפניהם, במידה ומתגלה בעיה כלשהי.

תוצאות בדיקות הסקר הראו סיכון מוגבר לתסמונת דאון, אך הן פוענחו בצורה שגויה והוצגו כתקינות. הרופא לא יידע את האישה על הצורך בבדיקות נוספות, כגון בדיקת מי שפיר, אשר יכלה לאבחן את התסמונת בוודאות. המוסד הרפואי נתבע בגין רשלנות רפואית בהריון של הצוות המטפל.

מקרי רשלנות בהם ייצגנו נפגעים

הסבר כללי על רשלנות רפואית תסמונת דאון

רשלנות רפואית באבחון תסמונת דאון במהלך ההיריון יכולה להוביל ללידת ילד עם צרכים מיוחדים, מה שעלול לגרום להורים להתמודד עם מציאות בלתי צפויה וקשה. אבחון מוקדם של תסמונת דאון הוא קריטי, שכן הוא מאפשר להורים לקבל החלטות מושכלות ולהיערך בהתאם, הן מבחינה נפשית והן מבחינה כלכלית. במידה והרופא לא מיידע את היולדת על הבדיקות האפשריות לאבחון מוקדם של תסמונת דאון, או שלא מפנה אותה לבדיקות מתאימות, מדובר ברשלנות רפואית.

במסגרת הפרקטיקה הרפואית בישראל, הרופא מחויב להציע ליולדת בדיקות דם כמו NIPT, בדיקות מי שפיר, ובדיקות גנטיות נוספות כמו קריוטיפ וצ'יפ גנטי. בדיקות אלו יכולות לזהות תסמונת דאון ומספר תסמונות גנטיות נוספות. אם במהלך הבדיקות הרגילות, כמו בדיקות הסקר הביוכימי או סקירת המערכות, מתגלים ממצאים מחשידים, על הרופא להפנות את היולדת לבדיקות נוספות לשלילת החשד לתסמונת דאון.

כמו כן, כל אישה בתחילת הריונה או לפני כניסתה להיריון נדרשת לעבור בדיקות סקר גנטי כדי לבדוק האם היא ובעלה נשאים של תסמונות גנטיות. במקרה שמתגלה נשאות גנטית או חשד לקיומה, יש להפנות את בני הזוג לבדיקות נוספות ולתת המלצות רפואיות למניעת הולדה של ילד הסובל מתסמונת גנטית.

במידה וההורים לא יידעו על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות או שלא הופנו לבדיקות הנדרשות ונולד ילד עם תסמונת דאון, מדובר בכשל חמור שעשוי להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית. משרד עורכי דין המתמחה בתחום זה יכול לסייע להורים להגיש תביעה ולקבל פיצוי על הנזקים שנגרמו להם.

משרדנו מתמחה בתביעות רשלנות רפואית בהריון. בשנים האחרונות טיפלנו במקרים שבהם לא אובחנה תסמונת בזמן ההיריון, והגענו להישגים משמעותיים עבור לקוחותינו. תביעות אלו כוללות דרישות לפיצויים עבור הוצאות רפואיות, טיפולים שיקומיים, ותמיכה נפשית להורים ולילד. אנו ממשיכים לפעול במלוא המרץ למען זכויותיהם של לקוחותינו ולהבטיח שהם יקבלו את התמיכה והפיצוי המגיעים להם.

נפגעת? נדאג לזכויותיך 

אם התקיימה רשלנות נחשוף אותה

אנחנו כאן בשבילך
דילוג לתוכן