רשלנות רפואית תסמונת דאון
פיצוי גבוה במקרה רשלנות
להוכיח שהתקיימה רשלנות זה העיסוק שלנו כבר שני עשורים
צרו קשר ונגן על הזכויות שלכם
* בחינת המקרה וייעוץ ראשוני ללא עלות

עו"ד אלטמן, פוקס ושות'
דואגים לזכויות שלך
עיסוקנו ומומחיותינו, ייצוג נפגעי רשלנות רפואית
הוכחנו שהתקיימה רשלנות גם היכן שאחרים ויתרו
גובים שכר טרחה רק בסיום ההליך ורק אם נפסקו פיצויים

- אנו עוסקים עשרות שנים בתביעות רשלנות רפואית וגאים להיות מעורכי הדין המעטים שזכו בתביעת רשלנות בבית המשפט העליון
- בכירי הרופאים והמומחים בישראל מייעצים לנו ומספקים חוות דעת מקובלות ואמינות.
- אנו בעלי התמחות ייחודית בתביעות רשלנות לרבות תסמונת דאון, שהן בעלות השפעה מהותית על חיי הנפגע ומשפחתו ולרוב הפיצוי גדול בהתאם
- אנו נלחמים בנחישות ובמיומנות למען זכויות לקוחותינו מתוך הבנה שהנפגע ומשפחתו יצטרכו את כל העזרה האפשרית כדי להתמודד עם המצב בהמשך חייהם
אי גילוי תסמונת דאון

הולדת ילד עם תסמונת דאון
במסגרת בדיקות ההיריון פספס רופא מעקב ההיריון שביצע את סקירות המערכות שעברה האשה ממצאים שככל שהיו מתגלים היו מעלים חשד לתסמונת דאון. הרופא למרבה הצער לא איתר סימנים אלו המכונים "סמנים רכים" וכתוצאה מכך נולד ילד עם תסמונת דאון.
בכל מקרה של ילד הנולד ואובחן שהוא סובל מתסמונת גנטית או ישנו חשד לכך, יכולת האבחון בימינו גבוהה מאוד וניתן לגלות את רובן המכריע של התסמונות הגנטיות. נדרש בירור משפטי לבחינת האם ניתן וצריך היה לגלות את המום במסגרת ההיריון או אפילו עוד לפני הכניסה להיריון.
משמעותה של רשלנות רפואית באבחון תסמונת דאון
ילדים הסובלים מתסמונת זו, עלולים לחוות עיכובים התפתחותיים ומוגבלות אינטלקטואלית, לצד מאפיינים פיזיים דוגמת שריר נמוך, גוון ופרופיל פנים שטוח.

הולדת ילד עם תסמונת דאון - מתי ניתן לתבוע?
תסמונת דאון היא אחת התסמונות הגנטיות השכיחות ביותר וגורמת למגוון רחב של הפרעות פיזיות והתפתחותיות. האבחון המוקדם של תסמונת דאון חשוב ביותר, שכן הוא מאפשר להורים להתכונן ולהיערך ללידת ילד עם צרכים מיוחדים, וכן לשקול את האפשרות של הפסקת הריון במקרה הצורך. כאשר מתרחש כשל באבחון תסמונת דאון במהלך ההיריון, ייתכן שקיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית. מקרים לדוגמה:
• אי הצעת בדיקות גנטיות מתאימות, במסגרת מעקב ההיריון, יש להציע להורים לבצע בדיקות גנטיות כמו בדיקת NIPT, בדיקת מי שפיר או סיסי שליה. אם הרופא לא הציע את הבדיקות הנדרשות, ניתן לראות בכך רשלנות רפואית.
• פענוח שגוי של בדיקות גנטיות אם הבדיקות בוצעו אך פוענחו בצורה שגויה, כך שנוצר מצג שווא כאילו הבדיקות תקינות, מדובר ברשלנות. פענוח שגוי יכול להוביל לאי גילוי מוקדם של תסמונת דאון ולהימנע מקבלת החלטות מושכלות.
• אי יידוע ההורים על אפשרות לבצע בדיקות נוספות, כאשר תוצאות בדיקות הסקר הביוכימי או בדיקות אחרות מעלות חשד לתסמונת דאון, הרופא חייב ליידע את ההורים על האפשרות לבצע בדיקות נוספות לשם שלילת החשד. אם הרופא לא עשה זאת, מדובר ברשלנות רפואית.
• אי הפניה לייעוץ גנטי במקרים בהם יש חשד לתסמונת גנטית כמו תסמונת דאון, יש להפנות את ההורים לייעוץ גנטי מקצועי. ייעוץ כזה מספק להורים מידע מקיף על ההשלכות האפשריות של התסמונת ועל האפשרויות העומדות בפניהם.
• אי ביצוע בדיקות סקר גנטי לפני ההיריון או בתחילתו. בדיקות סקר גנטי מוקדמות יכולות לזהות נשאות לתסמונת גנטית כמו תסמונת דאון. אם הרופא לא הפנה את ההורים לביצוע בדיקות אלו, ונולד ילד עם תסמונת דאון, מדובר ברשלנות רפואית.
דוגמה לרשלנות באבחון תסמונות
במהלך ההיריון, עברה אישה בת 32 בדיקות סקר שגרתיות שמטרתן לזהות מצבים גנטיים ותסמונות עובריות. בדיקות אלו נועדו לספק להורים מידע על הסיכונים והאפשרויות העומדות בפניהם, במידה ומתגלה בעיה כלשהי.
תוצאות בדיקות הסקר הראו סיכון מוגבר לתסמונת דאון, אך הן פוענחו בצורה שגויה והוצגו כתקינות. הרופא לא יידע את האישה על הצורך בבדיקות נוספות, כגון בדיקת מי שפיר, אשר יכלה לאבחן את התסמונת בוודאות. המוסד הרפואי נתבע בגין רשלנות רפואית בהריון של הצוות המטפל.
מקרי רשלנות בהם ייצגנו נפגעים
הולדת ילד עם תסמונת X שביר
בבדיקת סקר גנטי גילו נשאות אצל האם לתסמונת האיקס השביר. בשל רשלנות רפואית בהריון התוצאה לא נמסרה להורים וכתוצאה מכך נולד ילד הסובל מהתסמונת. במסגרת בדיקות בהיריון השני התגלה שהיא נשאית. האישה הפסיקה את ההיריון על מנת להימנע מלידת ילד נוסף הסובל מהתסמונת.
תסמונת גנטית הגורמת לגדילת יתר
בשל רשלנות רפואית במעקב הריון שהתבטאה בהתעלמות ממצא של הרחבת חדרי המוח. נולד ילד הסובל מתסמונת גדילת יתר – תסמונת בקוויט-וידמן. הממצא החשיד לתסמונת גנטית וחייב הפניה לבדיקות גנטית לרבות צ'יפ גנטי וריצוף אקסומי. הבדיקות הללו לא הוצעו לאם ולכן לא אובחנה התסמונת במהלך ההיריון.
ממומים גופניים בגפיים העליונות והתחתונות
במסגרת סקירת המערכות הפרטית שבוצעה לאשה, לא אותרו מומים פיסיים באצבעות הידיים והרגליים. בסקירת מערכות פרטית קיימת חובה לסגור את הגפיים העליונות והתחתונות לרבות כפות הידיים והרגליים. במקרה זה הדבר לא בוצע ולכן הגשנו תביעה רחבת היקף בעילת רשלנות רפואית בהריון כנגד הרופאים המעורבים.
הולדת ילד הסובל מתסמונת דאון
במסגרת בדיקות ההיריון פספס רופא מעקב ההיריון שביצע את סקירות המערכות שעברה האישה, ממצאים שככל שהיו מתגלים היו מעלים חשד לתסמונת דאון. הרופא למרבה הצער לא איתר סימנים אלו המכונים "סמנים רכים" וכתוצאה מכך נולד ילד עם תסמונת דאון. "פספוס" זו כמובן עילה לתביעת רשלנות רפואית.
אבחון שהוביל לתסחיף ריאתי
אבחון שגוי של חסימה בווריד עמוק (DVT) שהוביל לתסחיף ריאתי ונזקים לצמיתות, אצל צעירה לאחר היריון בגיל 30. הגשנו בשמה תביעה נגד בית חולים על רשלנות רפואית.
הולדת ילד הסובל ממום לב קשה
אצל המשפחה המטופלת במשרדנו, הייתה ידועה נשאות גנטית העלולה לגרום למומי לב קשים. למרות הידיעה על הנשאות הגנטית לא ניתנו להורים המלצות רפואיות מתחייבות ולכן נולד ילד הסובל ממום לב קשה הגורם לו לנכויות ומגבלות שישפיעו על כל מהלך חייו. תבענו את המוסד הרפואי על רשלנות רפואית בהריון.
תסמונת די ג'ורג'
במסגרת מעקב ההיריון בשל רשלנות רפואית לא אובחנו במסגרת בדיקת סקירת מערכות תסמינים המחשידים לקיומה של התסמונות. רשלנות רפואית נוספת היתה שרופאי מעקב ההיריון התעלמו מריבוי מי שפיר, המעלה חשד לקיומה של תסמונת גנטית ובשל כשלים אלו, נולדו 2 בנות הסובלת מתסמונת די ג'ורג'.
חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול
התובע נפגע בקרסול רגלו השמאלית ופנה לקבלת טיפול רפואי ב"שיבא". אחרי שאובחן שבר, הוא הועבר לניתוח לצורך קיבוע, אך במהלכו ביצעו הרופאים חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול. לאחר שהגשנו תביעה רשלנות רפואית בניתוח, ההליך הסתיים בפסק דין בבית המשפט מחוזי מרכז – לוד בפיצוי של 2.9 מיליון ש"ח.
מות עובר ברחם - לידה שקטה
בשנים האחרונות טיפלנו במקרים בהם התרחשה למרבה הצער לידה שקטה. מקרה שכזה, מעבר לאובדן העובר, עלול לגרום לנזקים קשים לאם ולאב, להתפתחות נזק נפשי ובית משפט בישראל מעניק במקרים כגון אלו פיצוי הולם במידה והוכח שהתקיימה רשלנות רפואית בהריון או רשלנות בלידה.
כשל באבחון הפרעת קצב
פטירתו של צעיר בן 28 מספר ימים לאחר חתונתו בחדר הכושר כתוצאה מאירוע לב. בשל רשלנות רפואית באבחון אצל הרופאים המטפלים שלו, לא אובחן שהוא נמצא בסיכון להתפתחות הפרעת קצב מסכנת חיים.
כשל במעקב לאחר ניתוח בריאטרי
תבענו בית חולים פרטי גדול ומוכר בעילה של רשלנות רפואית בניתוח, לאחר הניתוח הצוות התעלם מסימני זיהום שהתפתחו ושחרר את המטופל לביתו. סימני הזיהום החריפו והמטופל שב לבית החולים. אולם בשלב זה המצב היה גרוע מדי והצוות נאלץ לכרות את הקיבה. מדובר בפגיעה בעלת השלכות גופניות ותפקודיות קשות.
רשלנות רפואית במעקב היריון בסיכון
בהיריון קודם התרחשה לידה בשבוע 35. למרות זאת בהיריון הבא לא הושמה היולדת בסיכון. בהמשך ההיריון, למרות סימנים שכללו התפתחות צירים לא סדירים, לא פינו את היולדת לבית חולים. בנוסף, לא נתנו לה טיפול למניעת לידה מוקדמת ולא טיפול להגנה על העובר. הלידה התרחשה לבסוף בשבוע 30 והילוד נולד עם שיתוק מוחין.
חוסר התייחסות לפיגור בגדילת העובר
במהלך ההיריון לא התייחסו לכך שבמעקב הגדילה נראה שהתינוק קטן לשבוע בהיריון. כתוצאה מכך לא בוצע בירור המתחייב במצב כזה. למרות שבבדיקות חוזרות נצפתה החמרה בפיגור הגדילה, לא הופנתה היולדת לבית חולים. היולדת הגיע לבסוף באיחור רב לבית החולים. בשלב זה העובר כבר היה במצב חמור, הוא חולץ במהירות אולם סובל כיום משיתוק מוחין.
פטירת יילוד סמוך לאחר הלידה
למרות סימנים של מצוקה עוברית, לא הובהלה היולדת לחילוץ מידי של העובר וזאת בשל עומס בבית החולים. כאשר הועברה לניתוח קיסרי חירום, חולץ העובר במצב קשה ולמרות פעולות להצלתו, העובר נפטר. הגשנו תביעה על רשלנות רפואית בלידה.
פטירת יילוד כתוצאה מטיפול שגוי בפגייה
רשלנות רפואית בלידה, מדובר ביילוד שנולד בלידה מוקדמת ולכן הועבר לפגייה. למרות סימנים להתפתחות זיהום בגוף התינוק, לא ניתן טיפול מבעוד מועד ולמרבה הצער התינוק נפטר במהלך שהותו בפגייה.
הסבר כללי על רשלנות רפואית תסמונת דאון
רשלנות רפואית באבחון תסמונת דאון במהלך ההיריון יכולה להוביל ללידת ילד עם צרכים מיוחדים, מה שעלול לגרום להורים להתמודד עם מציאות בלתי צפויה וקשה. אבחון מוקדם של תסמונת דאון הוא קריטי, שכן הוא מאפשר להורים לקבל החלטות מושכלות ולהיערך בהתאם, הן מבחינה נפשית והן מבחינה כלכלית. במידה והרופא לא מיידע את היולדת על הבדיקות האפשריות לאבחון מוקדם של תסמונת דאון, או שלא מפנה אותה לבדיקות מתאימות, מדובר ברשלנות רפואית.
במסגרת הפרקטיקה הרפואית בישראל, הרופא מחויב להציע ליולדת בדיקות דם כמו NIPT, בדיקות מי שפיר, ובדיקות גנטיות נוספות כמו קריוטיפ וצ'יפ גנטי. בדיקות אלו יכולות לזהות תסמונת דאון ומספר תסמונות גנטיות נוספות. אם במהלך הבדיקות הרגילות, כמו בדיקות הסקר הביוכימי או סקירת המערכות, מתגלים ממצאים מחשידים, על הרופא להפנות את היולדת לבדיקות נוספות לשלילת החשד לתסמונת דאון.
כמו כן, כל אישה בתחילת הריונה או לפני כניסתה להיריון נדרשת לעבור בדיקות סקר גנטי כדי לבדוק האם היא ובעלה נשאים של תסמונות גנטיות. במקרה שמתגלה נשאות גנטית או חשד לקיומה, יש להפנות את בני הזוג לבדיקות נוספות ולתת המלצות רפואיות למניעת הולדה של ילד הסובל מתסמונת גנטית.
במידה וההורים לא יידעו על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות או שלא הופנו לבדיקות הנדרשות ונולד ילד עם תסמונת דאון, מדובר בכשל חמור שעשוי להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית. משרד עורכי דין המתמחה בתחום זה יכול לסייע להורים להגיש תביעה ולקבל פיצוי על הנזקים שנגרמו להם.
משרדנו מתמחה בתביעות רשלנות רפואית בהריון. בשנים האחרונות טיפלנו במקרים שבהם לא אובחנה תסמונת בזמן ההיריון, והגענו להישגים משמעותיים עבור לקוחותינו. תביעות אלו כוללות דרישות לפיצויים עבור הוצאות רפואיות, טיפולים שיקומיים, ותמיכה נפשית להורים ולילד. אנו ממשיכים לפעול במלוא המרץ למען זכויותיהם של לקוחותינו ולהבטיח שהם יקבלו את התמיכה והפיצוי המגיעים להם.