רשלנות רפואית בניתוח
נגרם לך נזק? יתכן שמגיע לך פיצוי
נבדוק עבורך אם הנזק נגרם עקב רשלנות רפואית
לייעוץ והערכת גובה הפיצוי, צרו קשר
* בחינת המקרה וייעוץ ראשוני ללא עלות

עו"ד אלטמן, פוקס ושות'
דואגים לזכויות שלך
עיסוקנו ומומחיותינו, ייצוג נפגעי רשלנות רפואית
הוכחנו שהתקיימה רשלנות גם היכן שאחרים ויתרו
גובים שכר טרחה רק בתום ההליך ורק אם נפסקו פיצויים

- אנו בעלי התמחות ייחודית בטיפול במקרים של רשלנות רפואית בניתוח ואנו ממשרדי עו"ד המעטים בארץ שזכו בתביעת רשלנות בניתוח בבית המשפט העליון
- כיום אנו מייצגים רק נפגעים אבל מביאים איתנו נסיון וידע יקר מעברנו בייצוג הצד השני - הנתבעים: בתי חולים, קופות חולים ואחרים
- בשנים האחרונות ייצגנו בתיקי רשלנות בניתוח בהם נפסקו מליוני שקלים לפיצוי ולשיקום לקוחותינו
- רשלנות רפואית זו התמחות וכבר פגשנו לקוחות שגם לאחר ייעוץ משפטי לא ידעו מהן זכויותיהם. נפגעת? נבדוק עבורך אם מדובר ברשלנות ונעדכן אותך מהן זכויותיך - ללא התחייבות
נזק עקב רשלנות בניתוח

כשלים ורשלנות בניתוח
כל ניתוח שמסתיים עם נזק למטופל או חלילה בנכות או מוות – ניתן לבחון האם הנזק נגרם כתוצאה מכשל רפואי אותו ניתן היה למנוע. כשל יכול להתרחש גם אם המעקב הרפואי לאחר הניתוח היה רשלני והוביל לזיהום.
אנו מייצגים נפגעים במקרי רשלנות רפואית בניתוח מכל סוג.
במהלך ניתוח יכולים להתרחש מגוון כשלים רפואיים העלולים לגרום לפגיעות חמורות ולנזק לצמיתות. כשלים רפואיים יכולים להיות פגיעות עצביות, זיהומים, כשלים בהרדמה, פגיעות באיברים סמוכים ועוד.
נזק בניתוח עקב רשלנות יכול להיגרם מאי ביצוע בדיקות מקדימות מספקות, טעויות מקצועיות במהלך הניתוח, השארת גוף זר ועוד.
ניהול תביעה על רשלנות רפואית בניתוח דורש מקצועיות רבה והבנה מעמיקה בפרוצדורות רפואיות מורכבות. לא כל מקרה של נזק שנגרם במהלך ניתוח הוא תוצאה של רשלנות, ולכן יש צורך להוכיח בצורה חד-משמעית כי התקיימו סטיות מהנהלים הרפואיים המקובלים. הידע הרפואי והמשפטי בשילוב הניסיון שצברנו לאורך השנים בייצוג נפגעים רבים. מאפשרים לנו לעמוד על פרטים וניואנסים שעשויים להיות מכריעים בשאלת העילה להגשת התביעה.
דוגמה לרשלנות רפואית בניתוח
בעקבות רשלנות רפואית בניתוח, ילדה בת 12 התעוורה ותפוצה בסכום של 2,6 מיליון ₪.
מדובר בילדה שנכנסה לניתוח נוירוכירורגי בבית החולים בעקבות ממצא מוחי. הניתוח הצליח אולם במסגרת הניתוח למרבה הצער ובניגוד לפרוטוקול לא נעשתה הגנה ראויה על עיניה ומאחר שהעיניים היו חשופות זמן רב, נגרם להם נזק והילדה התעוורה.
הוכחנו שהתקיימה רשלנות במהלך הניתוח והתיק הסתיים לאחר שניתנה הצעת פשרה מבית המשפט כנגד תשלום בסך 2,6 מיליון ₪ לנפגעת.

סיפור מקרה והסבר על רשלנות בניתוח - עו"ד אוהד אלטמן
מתי ניתן לתבוע על רשלנות רפואית בניתוח
אנו בוחנים קיומה של עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בכל מקרה של נזק רפואי וחמור מכך שנגרם לחולה. כעורכי דין רשלנות רפואית אנו נתקלים במקרים רבים בהם המטופל לא מודע כלל כי באפשרותו לקבל פיצוי. דוגמאות לעילה לתביעה:
- פגיעה בכלי דם במהלך ניתוח פגיעה שהובילה לדימום בלתי נשלט ולנזק בלתי הפיך לחולה.
- פגיעה באיברים סמוכים כתוצאה מכשל של המנתח שהובילה לנזק לאיברים קריטיים או שגרמה לסיבוכים רפואיים ולצורך בניתוחים נוספים ואפילו לסכן את חיי המטופל.
- סיבוכי הרדמה – אם המרדים טעה ולא שם לב לשינויים בסימנים החיוניים המעידים על שינוי במצב ההרדמה או סימנים חיוניים המעידים על מצוקה של המטופל.
- אי אבחון סיבוכים, כשמטופל מציג סימנים הנובעים מסיבוך לאחר ניתוח, על הצוות לאבחן ולטפל באופן מיידי על מנת שלא להחמיר את מצב הסיבוך ולמנוע היווצרות נזקים.
- מנתח או צוות לא מנוסים מנתח או צוות כירורגי החסרים את הניסיון או הכישורים הדרושים לביצוע ניתוח, עשויים לגרום לכשל ניתוחי.
דוגמאות לתיקי רשלנות רפואית בניתוח שייצגנו
הולדת ילד עם תסמונת X שביר
בבדיקת סקר גנטי גילו נשאות אצל האם לתסמונת האיקס השביר. בשל רשלנות רפואית בהריון התוצאה לא נמסרה להורים וכתוצאה מכך נולד ילד הסובל מהתסמונת. במסגרת בדיקות בהיריון השני התגלה שהיא נשאית. האישה הפסיקה את ההיריון על מנת להימנע מלידת ילד נוסף הסובל מהתסמונת.
תסמונת גנטית הגורמת לגדילת יתר
בשל רשלנות רפואית במעקב הריון שהתבטאה בהתעלמות ממצא של הרחבת חדרי המוח. נולד ילד הסובל מתסמונת גדילת יתר – תסמונת בקוויט-וידמן. הממצא החשיד לתסמונת גנטית וחייב הפניה לבדיקות גנטית לרבות צ'יפ גנטי וריצוף אקסומי. הבדיקות הללו לא הוצעו לאם ולכן לא אובחנה התסמונת במהלך ההיריון.
ממומים גופניים בגפיים העליונות והתחתונות
במסגרת סקירת המערכות הפרטית שבוצעה לאשה, לא אותרו מומים פיסיים באצבעות הידיים והרגליים. בסקירת מערכות פרטית קיימת חובה לסגור את הגפיים העליונות והתחתונות לרבות כפות הידיים והרגליים. במקרה זה הדבר לא בוצע ולכן הגשנו תביעה רחבת היקף בעילת רשלנות רפואית בהריון כנגד הרופאים המעורבים.
הולדת ילד הסובל מתסמונת דאון
במסגרת בדיקות ההיריון פספס רופא מעקב ההיריון שביצע את סקירות המערכות שעברה האישה, ממצאים שככל שהיו מתגלים היו מעלים חשד לתסמונת דאון. הרופא למרבה הצער לא איתר סימנים אלו המכונים "סמנים רכים" וכתוצאה מכך נולד ילד עם תסמונת דאון. "פספוס" זו כמובן עילה לתביעת רשלנות רפואית.
אבחון שהוביל לתסחיף ריאתי
אבחון שגוי של חסימה בווריד עמוק (DVT) שהוביל לתסחיף ריאתי ונזקים לצמיתות, אצל צעירה לאחר היריון בגיל 30. הגשנו בשמה תביעה נגד בית חולים על רשלנות רפואית.
הולדת ילד הסובל ממום לב קשה
אצל המשפחה המטופלת במשרדנו, הייתה ידועה נשאות גנטית העלולה לגרום למומי לב קשים. למרות הידיעה על הנשאות הגנטית לא ניתנו להורים המלצות רפואיות מתחייבות ולכן נולד ילד הסובל ממום לב קשה הגורם לו לנכויות ומגבלות שישפיעו על כל מהלך חייו. תבענו את המוסד הרפואי על רשלנות רפואית בהריון.
תסמונת די ג'ורג'
במסגרת מעקב ההיריון בשל רשלנות רפואית לא אובחנו במסגרת בדיקת סקירת מערכות תסמינים המחשידים לקיומה של התסמונות. רשלנות רפואית נוספת היתה שרופאי מעקב ההיריון התעלמו מריבוי מי שפיר, המעלה חשד לקיומה של תסמונת גנטית ובשל כשלים אלו, נולדו 2 בנות הסובלת מתסמונת די ג'ורג'.
חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול
התובע נפגע בקרסול רגלו השמאלית ופנה לקבלת טיפול רפואי ב"שיבא". אחרי שאובחן שבר, הוא הועבר לניתוח לצורך קיבוע, אך במהלכו ביצעו הרופאים חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול. לאחר שהגשנו תביעה רשלנות רפואית בניתוח, ההליך הסתיים בפסק דין בבית המשפט מחוזי מרכז – לוד בפיצוי של 2.9 מיליון ש"ח.
מות עובר ברחם - לידה שקטה
בשנים האחרונות טיפלנו במקרים בהם התרחשה למרבה הצער לידה שקטה. מקרה שכזה, מעבר לאובדן העובר, עלול לגרום לנזקים קשים לאם ולאב, להתפתחות נזק נפשי ובית משפט בישראל מעניק במקרים כגון אלו פיצוי הולם במידה והוכח שהתקיימה רשלנות רפואית בהריון או רשלנות בלידה.
כשל באבחון הפרעת קצב
פטירתו של צעיר בן 28 מספר ימים לאחר חתונתו בחדר הכושר כתוצאה מאירוע לב. בשל רשלנות רפואית באבחון אצל הרופאים המטפלים שלו, לא אובחן שהוא נמצא בסיכון להתפתחות הפרעת קצב מסכנת חיים.
כשל במעקב לאחר ניתוח בריאטרי
תבענו בית חולים פרטי גדול ומוכר בעילה של רשלנות רפואית בניתוח, לאחר הניתוח הצוות התעלם מסימני זיהום שהתפתחו ושחרר את המטופל לביתו. סימני הזיהום החריפו והמטופל שב לבית החולים. אולם בשלב זה המצב היה גרוע מדי והצוות נאלץ לכרות את הקיבה. מדובר בפגיעה בעלת השלכות גופניות ותפקודיות קשות.
רשלנות רפואית במעקב היריון בסיכון
בהיריון קודם התרחשה לידה בשבוע 35. למרות זאת בהיריון הבא לא הושמה היולדת בסיכון. בהמשך ההיריון, למרות סימנים שכללו התפתחות צירים לא סדירים, לא פינו את היולדת לבית חולים. בנוסף, לא נתנו לה טיפול למניעת לידה מוקדמת ולא טיפול להגנה על העובר. הלידה התרחשה לבסוף בשבוע 30 והילוד נולד עם שיתוק מוחין.
חוסר התייחסות לפיגור בגדילת העובר
במהלך ההיריון לא התייחסו לכך שבמעקב הגדילה נראה שהתינוק קטן לשבוע בהיריון. כתוצאה מכך לא בוצע בירור המתחייב במצב כזה. למרות שבבדיקות חוזרות נצפתה החמרה בפיגור הגדילה, לא הופנתה היולדת לבית חולים. היולדת הגיע לבסוף באיחור רב לבית החולים. בשלב זה העובר כבר היה במצב חמור, הוא חולץ במהירות אולם סובל כיום משיתוק מוחין.
פטירת יילוד סמוך לאחר הלידה
למרות סימנים של מצוקה עוברית, לא הובהלה היולדת לחילוץ מידי של העובר וזאת בשל עומס בבית החולים. כאשר הועברה לניתוח קיסרי חירום, חולץ העובר במצב קשה ולמרות פעולות להצלתו, העובר נפטר. הגשנו תביעה על רשלנות רפואית בלידה.
פטירת יילוד כתוצאה מטיפול שגוי בפגייה
רשלנות רפואית בלידה, מדובר ביילוד שנולד בלידה מוקדמת ולכן הועבר לפגייה. למרות סימנים להתפתחות זיהום בגוף התינוק, לא ניתן טיפול מבעוד מועד ולמרבה הצער התינוק נפטר במהלך שהותו בפגייה.
דוגמה למקרה נוסף של רשלנות בניתוח
משרדנו ניהל בהצלחה הליך שהסתיים בפסק דין בבית המשפט מחוזי מרכז – לוד בפיצוי של 2.9 מיליון ש"ח ללקוח משרדנו.
בינואר 2015 נפגע התובע בקרסול רגלו השמאלית ופנה לקבלת טיפול רפואי ב"שיבא". אחרי שאובחן שבר, הוא הועבר לניתוח לצורך קיבוע, אך במהלכו ביצעו הרופאים חתך מיותר של העצב הפרונאלי בקרסול. בעקבות זאת סבל לקוח משרדנו מנזקים גופניים ונפשיים קשים.
בתחילה בית החולים שיבא הכחיש כי הפגיעה בעצב נגרמה בשל כשל בניתוח – ואף התכחש לכך שהפגיעה כלל נגרמה בניתוח, אולם לאחר ניהול הליך הוכחות בבית המשפט בו חקרנו את הרופא המנתח, מנהל המחלקה בבית החולים "שיבא" הודה כי התרשל במהלך הניתוח. למרות זאת בית החולים עמד על כך שאין קשר בין ביצוע החתך לבין הנזק שנגרם.
לאחר ניהול ההליך, קבעה השופטת עירית כהן שהצדק עם לקוח משרדנו – וכי הוכח קיומו של קשר סיבתי בין החתך המיותר לבין הפגיעה העצבית. השופטת קבעה שהמנתח לא ציין בדו"ח הניתוח את מקום הפגיעה, באופן שמהווה נזק ראייתי ופועל לחובת בית החולים.
בהסתמך על חוות דעת המומחים שהגשנו מטעם הלקוח נקבע כי נגרמה נכות פיזית ונפשית כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח.
עבור הפסדי שכר לעבר ולעתיד נפסקו לזכותו סכום של כ1.95- מיליון שקל. בנוסף נפסקו לו יותר ממיליון שקל עבור שאר נזקיו – עזרת צד ג', הוצאות רפואיות, ניידות וכאב וסבל. בניכוי תגמולים מהביטוח הלאומי יוצא שהוא יפוצה ב2,296,500- שקל. בנוסף נפסק לטובתו שכר טרחת עו"ד בסך 537,381 שקל.